Το Ούζοfest
Λέσβος και Ούζο είναι συνδεδεμένα στο μυαλό κάθε Έλληνα. Καθόλου τυχαία αφού η ιστορία του γνωστού ως «εθνικού μας ποτού» έχει τις ρίζες της στο νησί της Λέσβου και τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Κάθε χρόνο, από το 2013, ο Σύνδεσμος Ποτοποιών - Αποσταγματοποιών Λέσβου διοργανώνει το Ouzo Fest, ένα μοναδικό φεστιβάλ γνωριμίας με το ούζο, την κουλτούρα του και τα μυστικά του. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει περισσότερες από 40 ετικέτες ούζου, να συνομιλήσει με τους ποτοποιούς, να μυηθεί στα μυστικά του ούζου, να δοκιμάσει τη γαστρονομία της Λέσβου και να απολαύσει το ούζο του στα γραφικά καφενεδάκια της Μυτιλήνης και του Πλωμαρίου.
Συνεπείς στο ραντεβού μας και φέτος. Από το 2013 για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Σύνδεσμος Ποτοποιών - οσταγματοποιών Λέσβου διοργανώνει το Ouzo Fest, ένα μοναδικό φεστιβάλ γνωριμίας με το ούζο, την κουλτούρα ου αι τα μυστικά του.
Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει περισσότερες από 40 ετικέτες ούζου, να συνομιλήσει με τους οτοποιούς, να μυηθεί στα μυστικά του ούζου, να δοκιμάσει τη γαστρονομία της Λέσβου και να απολαύσει το ούζο ου στα γραφικά καφενεδάκια της Μυτιλήνης και του Πλωμαρίου. Επίσης μπορεί να περιηγηθεί στα μουσεία και ους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την ιστορία και την παραγωγή του ούζου, που βρίσκονται ον νησί, να ενημερωθεί και να γνωρίσει τα προϊόντα από κοντά. Μια ιστορία που κρατά περισσότερο από έναν αιώνα.

Μουσικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν φέτος το φεστιβάλ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ζήσουν την αυθεντική κουλτούρα που συνοδεύει παραδοσιακά το ούζο:
παρέα, μεζέδες, μουσική και άρωμα Αιγαίου.

Σας περιμένουμε και φέτος να γιορτάσουμε μαζί, το καλοκαίρι, την παρέα, τις γεύσεις μέσα από τις μοναδικές οικιλίες του ούζου της Λέσβου.

Περισσότερες πληροφορίες, συχνή ενημέρωση καθώς και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα βρείτε στην σελίδα μας ο fb https://www.facebook.com/OuzoFest/

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποτοποιών - Αποσταγματοποιών
Δημήτρης Σπέντζας